Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Помощник на главнокомандващия украинската армия загина при взрив в дома си

Майор Генадий Частяков, помощник на украинския генерал Валерий Залужни, е загинал при взрив в дома му, съобщи главнокомандващият на армията на Украйна.

Инцидентът е станал в понеделник, когато 39-годишният Частяков е празнувал рождения си ден, написа Залужни в изявление, публикувано в социалните мрежи.

„Неизвестно взривно устройство“ е било скрито в един от подаръците, твърди главнокомандващият украинската армия. Първоначално украинското МВР съобщи, че причината е неправилно боравене с боеприпаси, но Залужни опроверга тази версия.

Снимки, разпространени от украинските медии, за които се твърди, че са взети от мястото на инцидента, показват ръчни гранати, разпръснати сред пликове с подаръци. Празна спринцовка също се вижда на една от снимките. Гранатите приличат на DM51/DM51A2, германски военни боеприпаси, които вероятно са доставени от Берлин на Киев.

При взрива е пострадал и 13-годишният син на Частяков. Той е откаран в болница с тежки наранявания.

Според „Украинска правда“ взривеният подарък е съдържал „бутилки с алкохол“ и „чаши с форма на сувенирна граната“.

Съпругата на Частяков твърди, че гранатата се е взривила в ръцете на съпруга й. Експлозивът е бил в подаръчна торбичка, която той сам е донесъл у дома, каза тя, според източници от правоохранителните органи, цитирани от вестника.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. Честяков, един от най-големите критици на Зеленски, подръжник на Залужни и заместник главнокомандващ.
  Атентата е със същия почерк като убийството на Владлен Татарски, който стана жертва на същия атентат със взривно усройство, скрито в статуя.
  Реално версиите на Жената на Честяков и Украинското Вътрешно министерство се раминават много.
  Жената твърди че той се прибрал с подарък уиски със чаши под формата на гранати и при отварянето е детонирано взрвивно устройство довело до смъртта му.
  Украинското министерство пък излезе с абсурдната информация, забележете, че Честяков се прибрал у дома със сандък с гранати и детето хванало да си играе с една граната, след като баща му го видял, взел граната случайно дръпнал щифта, освободил предпазителя и тя се взривила, представете си колко абсурдна глупост написана от Украински официален орган.
  Това си е политическо убийство – атентат който със сигурност цели да покаже на Заужни да внимава в чии интереси се намесва, защото там трябваше да има Избори, но Зеленски каза че НЯМА ДА ИМА ИЗБОРИ, следователно Демокрацията там е МИТ вече и режима е на лица, също така Залужни е потенциален опонент на Зеленски за президент и той може би ще бъде избран.
  За това е целия тоя цирк там, Украинците вече започват един друг да си се трепат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.