Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

PornHub се регистрира като данъкоплатец в Украйна, ще „укрепва украинската икономика“

Канадската компания Aylo, която притежава най-големия порнографски сайт в света, PornHub, се регистрира в Украйна като данъкоплатец. Това съобщи в канала си в Telegram ръководителят на Комисията по данъци и финанси на Върховната Рада Данило Хетманцев.

„Компанията, която притежава услугата PornHub, в крайна сметка се регистрира като платец на ДДС като доставчик на електронни услуги. Затова сега е възможно да се следи добросъвестното плащане на данъци не само от OnlyFans“, написа той.

Според него само през първото тримесечие на тази година компанията, която притежава услугата OnlyFans, е попълнила украинския бюджет със 700 хиляди долара.

„В контекста на дискусията за възможността за плащане на данъци от PornHub, Only Fans и други подобни ресурси, които са забранени в Украйна, шокирам експертите с тезата, че по принцип всеки доход се облага с данък, без да го делим на легален или не“, уточни Хетманцев.

„Затова нека Върховната Рада определи законността или незаконността на дейността, когато сметне за необходимо. В този случай смятам, че е необходимо, дори само защото да се преструваш (както пред държавата, така и пред обществото), че наистина са забранени, е лицемерие“, написа депутатът.

Като положителен аспект от работата на PornHub и останалите дигитални платформи в страната Хетманцев отбеляза, че „отговорният бизнес работи за укрепване на украинската икономика и държава“.

Миналия месец украинската звезда от PornHub Жозефин Джаксън участва в благотворителна фотосесия с войници от въоръжените сили на Украйна, които са загубили крайниците си.

През декември Държавната данъчна служба глоби компанията, която притежава PornHub. Тогава Хетманцев заяви, че компанията избягва регистрацията и е подложена на глоба от 5 543 долара. Украйна е изпратила данъчно известие до компанията и Канадската агенция за приходите.

По-рано PornHub публикува резултатите за 2023 г. Те показват, че сред всички страни, чиито потребители са гледали подобно съдържание, Украйна е на 14-то място, издигайки се с еднa позиция в сравнение с резултата от миналата година. Що се отнася до времето, прекарано в гледане на такива видеоклипове, Украйна е на 10-то място. Средният престой на украинците на ресурса е малко повече от 10 минути.

Още по темата: Украйна легализира производството на порно, за да финансира армията си 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Винаги съм се чудил как оцелява порно индустрията! Сега си личи, че порното е изкуствено субсидирана индустрия като инструмент на влияние!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.