Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ПП-ДБ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ с премиер Мария Габриел

„Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подкрепи Мария Габриел за премиер, обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след заседание на коалицията.

„Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория мандат, който е единствената алтернатива да не ходим на шести избори“, заяви Петков.

Христо Иванов от ДБ обяви, че са готови за преговарят с всички политически сили за съставяне на кабинет с втория мандат, в това число и с „Възраждане“.

„Започваме консултации с всички политически сили в парламента по тяхната готовност да подкрепят конкретни промени конституционни промени“, каза той. „Ситуацията, която се създаде в последните дни, потвърждава нашата дългосрочна позиция, че българската политическа и институционална система не може да се нормализира без дълбока амбициозна промяна в конституцията по отношение на ВСС и прокуратурата, обясни той. Видно е, че всичко останало дава къси съединения, така че ще започнем този разговор, за да видим има ли политическа база, на която може да се формира конституционно мнозинство, на база на което да бъде реализиран вторият мандат“, заяви Иванов.

Вече три парламентарни групи в 49-ото Народно събрание заявиха, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС:  ПП-ДБ, БСП и „Възраждане“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.