Разследвания и новини без цензура

сряда, 24 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Правителството дава допълнителни 37 млн. лв. на украинските бежанци „за сметка на други разходи“

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма за 2022 г. в размер на 37 620 000 лева, които ще бъдат използвани за украинските бежанци, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Със средствата е обезпечено финансирането за изпълнение на Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в България вследствие на военните действия в Украйна, с период на действие 24 февруари – 31 май 2022 г. и Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България, която е с период на действие от 1 юни 2022 г. до 24 февруари 2023 г.

Осигуряването на средствата е за сметка на икономии на разходи или трансфери по централния бюджет за 2022 г., съгласно Закона за държавния бюджет на България за 2022, като за извършването на плащанията може да се използва сметка за чужди средства на Министерството на туризма.

Средствата в размер на 37 620 000 лв. не могат да бъдат използвани за разходи, за поемане на нови ангажименти и нови задължения за разходи за други цели, се казва в съобщението на правителствената информационна служба.

От началото на войната България е предоставила хуманитарна помощ на Украйна в размер на 448 милиона лева, съобщи военният министър Димитър Стоянов по време на посещение в Киев по покана на украинския си колега Олексий Резников.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.