Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Правителството се е съгласило да приемем „неограничен“ брой бежанци

„Не става дума за 500, за 6000, става дума за неограничен брой, по който ние нямаме право да взимаме отношение. Нашите управляващи са се съгласили на това – незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност“. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която показа документите какви точно ангажименти е поела България.

На 30 декември Съветът на ЕС взе решение България и Румъния да се присъединят частично към Шенгенското пространство, но само по въздух и вода от март тази година.

„Правителството внася дезинформация и си служи с фалшиви новини“, каза Нинова. Поводът за коментара й беше прессъобщение на Министерския съвет, в което информацията, че ще приемем 6000 бежанци срещу частичен Шенген, беше наречена фалшива новина. На свой ред лидерът на БСП обвини кабинета в разпространяване на фалшиви новини.

Нинова показа Протокол към решението на Съвета на ЕС, според който, страната ни е поела ангажимент за „незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност“.

В Решението на Съвета на ЕС, както и Протокола към решението на Съвета са описани конкретните ангажименти за бежанците, които е поело правителството. В срок от три дни от заявката България трябва да даде отговор, а в срок от един месец незабавно да ги приеме, без никакво право на мнение по отношение на броя на хората, които ще дойдат тук.

Тя заяви, че правителството е излъгало и е поет такъв ангажимент. „Става въпрос за неограничен брой“, подчерта Нинова.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. Австрийците твърдят, че България пропуска през границите си твърде много мигранти.
  Ние твърдим, че не е така.
  Обаче когато австрийците кажат, че България трябва да приеме обратно всички мигранти, които твърдят, че са минали през България, за да стигнат до Австрия, ние подскачаме: „Страната ни ще се наводни с мигранти!“.
  Това си е чисто признание, че съдействаме, срещу добро възнаграждение разбира се, на трафикантите,, като им осигуряваме коридори и чадър.
  Е, нагли сме!
  Твърде нагли…
  Толкова нагли, че трябва да ни забранят Шенгенското пространство докато съществуване като държава!
  Тъкмо няма да ни връщат мигранти, а бизнесът с трафика на мигранти ще стане гръбнака на родната ни икономическа действителност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.