Разследвания и новини без цензура

събота, 13 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Правят ремонт на ремонта за 17 млн. лв. на жълтите павета пред парламента

Ремонт на ремонта на жълтите павета – до това може да се стигне в центъра на София, където емблематичната настилка се пренарежда. Сигнал за лошото ѝ състояние подаде организацията „Спаси София“. За пренареждането и ремонта са похарчени вече 17 милиона лева. От органиацията посочват, че са настоявали за пълна реконструкция.

„Ремонтът след месец и половина сега изглежда в пъти по-лошо от това, което заварихме преди това. В далечината се вижда изключително неравната настилка, което означава, че има неравна основа и ще започне да сляга, когато започне дъждовният период. Паветата при всички положения ще се разместят. По-надолу се забелязват фуги“, алармира арх. Иван Караджов от „Спаси София“ пред България он Еър.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че не са изключени ремонти на ремонтите. И че целта била да се подменят частично паветата, там където са най-големите пропадания. А проблемът бил, че се ползва сега съществуващата настилка, тъй като вече павета не се произвеждат.

„Ако някой от изпълняващите се ремонти в София не е извършен качествено, ще бъде поправен. Това е част от договора и винаги е било за сметка на изпълнителя“, заяви Фандъкова.

Заради ремонта столичният булевард „Цар Освободител“ трябваше да бъде пуснат днес. От Столичната община посочиха, че участъците, които са изпълнени, първо трябва да се почистят, за да може да се пусне движението. Пренаредените павета ще посрещнат и депутатите от 48-ото Народно събрание.

Източник:Bulgaria on air
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.