22 C
София
събота, 20 август, 2022

Президентът започна консултации за ново правителство

- Реклама -spot_imgspot_img

Цикълът на консултации приключи. Предстои връчване на мандат. Това заяви президентът Румен Радев в началото на последната консултация за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание с парламентарната група на „Възраждане“.

Това означава, че среща с „Продължаваме промяната“ и БСП, които вчера отказаха да се явят на „Дондуков“2, няма да има.

„Най-важната криза от всички е кризата на доверие. Решението на проблемите може да стане от силите, които носят доверието на гражданите. Затова е важно управлението да може да се базира на нови идеи, но и на политически опит, а всяка политическа сила да отстоява своята визия, но и да прави компромиси“, заяви Румен Радев в началото на разговорите с „Възраждане“.

Държавният глава подчерта, че обществото иска да разбере как виждат политиката представителите на „Възраждане“ и виждат ли бъдеще пред настоящия парламент.

Представителите на парламентарната група пристигнаха за срещата с държавния главата на „Дондуков“ 2 точно в 11:30 часа.

„Според нас основният и най-бърз начин за преодоляването на кризата, предизвикана от действията и бездействията на сегашния кабинет, са предсрочните избори. Колкото по-скоро бъдат предсрочните избори, толкова по-добре. Ако вие ни дадете третия мандат, ние ще ви го върнем веднага“, посочи от своя страна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Източник:Гласове
- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here