Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пригожин на среща с преговарящи от МО на Русия: Ще блокираме Ростов и Москва, ако не получим Шойгу и Герасимов

Руското министерство на отбраната изпрати преговарящи при Евгений Пригожин в Ростов на Дон. По-рано ръководителят на частната военна компания „Вагнер“ обяви началото на въоръжен бунт срещу военното ръководство на Русия. Той обвини във видеообръщение ръководството на МО, че е поръчало ракетен удар срещу позиции на „Вагнер“ в Украйна, вследствие на който са загинали негови бойци. МО на Русия отрече това да е истина, а прокуратурата образува дело срещу Пригожин за подбуждане към въоръжен бунт.

На видео, публикувано в Телеграм, се вижда как Пригожин влиза в щаба на Южния военен окръг, където го чакат представители на руското министерство на отбраната.

Евгений Пригожин се приближава и сяда до заместник-министъра на отбраната Юнус-Бек Евкуров и зам.-директора на ГРУ Владимир Алексеев. Тримата започват разговор. Пригожин заявява: „ЧВК „Вагнер“ ще блокира Ростов и ще отидем в Москва, докато не получим началника на Генералния щаб (Герасимов – б.а.) и Шойгу.“

Зам.-директорът на ГРУ Владимир Алексеев му отговаря: „Огорчен съм, че в Киев ще има празник с шампанското в продължение на 3 дни.“

Пригожин отвърща: „Всичко е наред, в Киев има празник с шампанско, когато вие оставяте Юзюм и Лиман и всичко останало. А ние не бягаме отникъде.“ Лидерът на „Вагнер“ говори за отстъплението на руските войски преди половин година от тези две области, за което той обвини военното ръководство на Русия.

В друго видео Пригожин заяви, че „Вагнер“ контролират военни обекти в Ростов на Дон, включително военното летище.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.