Разследвания и новини без цензура

сряда, 21 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пригожин прекрати бунта на „Вагнер“

ЧВК „Вагнер“ спира движението на конвоя към Москва и се връща обратно в полевите лагери. Това заяви ръководителят на “Вагнер“ Евгений Пригожин в канала си в Телеграм.

„Осъзнавайки пълната отговорност за това, че от едната страна ще се пролее руска кръв, ние връщаме нашите колони и вървим в обратна посока към полевите лагери по план“, каза той.

Колоната на бойците напредваше към Москва, без да среща съпротива по пътя си.

„На 23 юни отидохме на „Марша на справедливостта“ и за един ден изминахме 200 км, преди да стигнем до Москва. През това време не сме проляли нито капка кръв на нашите бойци. Сега дойде моментът, когато кръвта може бъде пролята, следователно, разбирайки цялата отговорност за това, че ще се пролее руска кръв от едната страна връщаме нашите колони. И тръгваме в обратната посока към полевите лагери според плана.“, обяви Евгений Пригожин.

По-рано пресслужбата на президента на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че президентите на Русия и Беларус са обсъдили ситуацията около ЧВК „Вагнер“ и са се договорили за съвместни действия. След това Лукашенко е провел разговори с Пригожин, в резултат на които е постигнато споразумение за спиране на движението на въоръжени лица от компанията „Вагнер“ на територията на Русия и деескалация на ситуацията“ при включени гаранции за сигурност на бойците от военната компания.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.