Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Принц Чарлз приел куфар с 1 милион евро

Принцът на Уелс е приел куфар с 1 милион евро в брой от бивш катарски премиер, съобщава британският вестник Съндей Таймс.

Според разследване на вестника това е било едно от трите парични дарения от бившия катарски премиер шейх Хамад бин Джасим на обща стойност 3 милиона евро.

От резиденцията на принц Чарлз Кларънс Хаус коментират, че даренията от шейха са били предадени незабавно на една от благотворителните организации на принца и всички правила и прицедури са били спазени.

Според Съндей Таймс принц Чарлз е получил трите парични дарения лично от бившия премиер между 2011 и 2015.

Твърди се, че в един случай парите са предадени в чанта на среща в Кларънс Хаус. При друг случай според вестника парите в брой са били донесени в торби от универсалния магазин Фортнум и Мейсън.

Разкритието на вестника идва след друго, направено в края на миналата година. Тогава се появи писмо, показващо, че на саудитски донор е предложена помощ да получи британско гражданство и титли. Заради скандала личният съветник от 40 г. на принц Чарлз – Майкъл Фоусет, подаде оставка. Полицията и комисията за надзор на благотворителните организации започна разследване как представители на двореца събират средства за благотворителност.

Вестникът посочва, че макар да липсва информация шейх Хамад да е дал парите за нещо друго освен за благотворителност, новите разкрития повдигат сериозни въпроси за личната преценка на Чарлз, който се готви да стане крал. Дали той е задавал въпроси за произхода на тези пари и доколко е безпристрастен, когато представя интересите на Великобритания на световната сцена.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.