19.2 C
София
петък, 12 август, 2022

Принц Чарлз приел куфар с 1 милион евро

- Реклама -spot_imgspot_img

Принцът на Уелс е приел куфар с 1 милион евро в брой от бивш катарски премиер, съобщава британският вестник Съндей Таймс.

Според разследване на вестника това е било едно от трите парични дарения от бившия катарски премиер шейх Хамад бин Джасим на обща стойност 3 милиона евро.

От резиденцията на принц Чарлз Кларънс Хаус коментират, че даренията от шейха са били предадени незабавно на една от благотворителните организации на принца и всички правила и прицедури са били спазени.

Според Съндей Таймс принц Чарлз е получил трите парични дарения лично от бившия премиер между 2011 и 2015.

Твърди се, че в един случай парите са предадени в чанта на среща в Кларънс Хаус. При друг случай според вестника парите в брой са били донесени в торби от универсалния магазин Фортнум и Мейсън.

Разкритието на вестника идва след друго, направено в края на миналата година. Тогава се появи писмо, показващо, че на саудитски донор е предложена помощ да получи британско гражданство и титли. Заради скандала личният съветник от 40 г. на принц Чарлз – Майкъл Фоусет, подаде оставка. Полицията и комисията за надзор на благотворителните организации започна разследване как представители на двореца събират средства за благотворителност.

Вестникът посочва, че макар да липсва информация шейх Хамад да е дал парите за нещо друго освен за благотворителност, новите разкрития повдигат сериозни въпроси за личната преценка на Чарлз, който се готви да стане крал. Дали той е задавал въпроси за произхода на тези пари и доколко е безпристрастен, когато представя интересите на Великобритания на световната сцена.

- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here