Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Призиви за забрана на Тъкър Карлсън да се прибере в САЩ от Москва, ако интервюира Путин

Руската медия „Маш“ съобщи, че американският журналист Тъкър Карлсън е бил видян в Болшой театър в Москва през последните дни. Руските Телеграм канали публикуваха снимки на Карлсън, за които съобщават, че са направени на летището „Внуково“ в руската столица и в Болшой театър.

В социалната мрежа X има огромен интерес към пътуването на Карлсън и спекулации дали планира да интервюира руския президент Владимир Путин, включително призиви да му бъде наложена забрана да се върне в страната си.

Журналистът разказа миналата година, че се е опитвал да организира интервю с Путин, докато източник от Вашингтон не го информирал за това как Американската агенция за национална сигурност знае за неговите намерения: „Получих обаждане от един човек във Вашингтон. Този човек каза: „Скоро ли ще дойдете във Вашингтон?“… Така че аз отивам и този човек казва: „Планирате ли пътуване, за да отидете да видите Путин?“ Запитах се откъде знае това. Не съм казал на никого. Имам предвид нито на брат ми, нито жена ми, нито никой.“

„Откъде знаете това?“, попитал Карслън и получил отговор: „Защото АНС е изтеглила разговора с този друг човек, на когото сте изпращали съобщения.“

Предположенията, че Тъкър Карлсън е в Москва, за да интервюира Путин, предизвикаха остра полемика. „Може би се нуждаем от тотално и пълно спиране на повторното влизане на Тъкър Карлсън в Съединените щати, докато представителите на страната ни не разберат какво се случва“, коментитра журналистът Бил Кристол.

„Тъкър Карлсън ще интервюира Путин и медиите са в режим на паника. Те губят контрол над разказа“, написа друг потребител.

В спора се включи и Илон Мъск, който отговори: „На самия Путин не му е чужда пропагандата“. Коментарът му беше оспорен от друг потребител, който попита Мъск как ще коментира пропагандата на израелския премиер Нетаняху и убийството на 13 000 деца в Газа, както и решението на Международния съд Тел Авив незабавно да „положи всички усилия“, за да предотврати геноцида в Газа.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.