Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Продължаваме промяната“ върнаха мандата за ново правителство

„Продължаваме промяната“ върнаха мандата на президента Румен Радев неизпълнен.

„Г-н президент, за съжаление, не успяхме да съберем достатъчно подкрепа, за да изпълним политиките, което едно евентуално правителство би искало да може да направи. Така че връщаме мандата неизпълнен“, заяви кандидатът за министър-председател на ПП Асен Василев.

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждането на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото да е трудна, българите ще го постигнем“, отбеляза Радев.

Президентът препоръча на управляващите Народното събрание и кабинетът в оставка да оползотворят времето до следващия мандат с решаването на неотложни законодателни задачи, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

По-рано Асен Василев обяви, че са събрали подкрепата само на 117 народни представители, което е недостатъчно, за да изпълнят управленската си програма и да излъчат кабинет.

Още преди дни Василев се зарече, че ако не събере 121 депутати за подкрепа на кабинет, ще върне празна папката с мандата.

ПП имаха 7 дни, както е по Конституция, за да съумеят да осигурят парламентарно мнозинство. Те получиха подкрепа само от коалиционните партньори ДБ и БСП, както и от шестимата независими.

Кои са останалите депутати, които са успели да привлекат на своя страна до бройката 117, Асен Василев не съобщи.

От опозицията пък обвиниха ПП, че пазаруват депутати пред очите на всички, което управляващите нарекоха търсене на подкрепа от истински независими от партийните си лидери и задкулисието народни представители.

Втората по големина парламентарна група е тази на ГЕРБ-СДС, която още предварително заяви, че веднага ще върне мандата на президента.

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.