Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Проф. Джефри Сакс: САЩ свалиха десетки правителства и президента Янукович в Украйна

„Правителството на САЩ свали десетки правителства, определено допринесе за свалянето на Янукович. Знам това отвътре, не само отвън. Знам го от високопоставени хора, замесени в тези проблеми.“ Това заяви световноизвестният американски икономист и анализатор проф. Джефри Сакс. Той уточни, че САЩ също така са се опитали да свлаят и президентa на Сирия Башар Асад освен Виктор Янукович в Украйна и информацията му идва от високопоставени източници, които са започнати с тези въпроси.

„САЩ бяха основен провокатор на войната там“, заяви проф. Сакс по повод конфликтa в Сирия, който започна през 2012 г. и продължава и до днес. Около 1000 американски войници все още са разположени в райони в Сирия, богати на петрол. По думите на бившия американски президент Доналд Тръмп те са там „заради петрола“. Преди изказването на Тръмп президентската администрация поддъжаше тезата, че американските войски продължават военното си присъствие в Сирия заради „Ислямска държава“.

Проф. Джефри Сакс оглавяваше комисията на престижното научно издание „Лансет“ за разследване на произхода на Ковид-19. Преди месеци той заяви, че от информацията, с която комисията разполага, и след научни анализи има основания да смята, че вирусът може да е резултат от американска лабораторна биотехнология. Известният американски анализатор също обвини САЩ в интервю за Bloomberg, че са взривили газопровода „Северен поток“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.