Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

САЩ и вероятно Полша стоят зад взривовете на двата руски газопровода „Северен поток“ 1 и 2. Това заяви световноизвестният американски икономист проф. Джефри Сакс в интервю за Bloomberg. Водещият го прекъсна с думите: „Това е изключително сериозно изявление, имате ли доказателства?“ Проф. Сакс заяви, че американски хеликоптери, които обикновено са базирани в Гданск, са кръжали в района на експлозиите. Той припомни и заканите на американския президент Джо Байдън и помощник-държавния секретар Виктория Нюланд в началото на годината, че ще сложат край на „Северен поток“ и че ще го направят независимо, че проектът е под контрола на Германия.

Световноизвестният икономист и анализатор цитира и изказването на американския държавен секретар Антъни Блинкен преди дни, че взривовете на руските газопрводи са невероятна възможност за САЩ да изместят Русия от доставките на природен газ за Европа.

„Това е тема, по която не се говори в западните медии и знам, че е против вашата [редакционна] политика“, каза проф. Сакс на журналистите от Bloomberg. „Но всички хора, с които говоря по света,  казват, че САЩ го направиха, включително репортери от нашите медии в личен разговор ми казват, че това не се отразява при нас“, заяви проф. Сакс и беше прекъснат рязко от водещата.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.