Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

САЩ и вероятно Полша стоят зад взривовете на двата руски газопровода „Северен поток“ 1 и 2. Това заяви световноизвестният американски икономист проф. Джефри Сакс в интервю за Bloomberg. Водещият го прекъсна с думите: „Това е изключително сериозно изявление, имате ли доказателства?“ Проф. Сакс заяви, че американски хеликоптери, които обикновено са базирани в Гданск, са кръжали в района на експлозиите. Той припомни и заканите на американския президент Джо Байдън и помощник-държавния секретар Виктория Нюланд в началото на годината, че ще сложат край на „Северен поток“ и че ще го направят независимо, че проектът е под контрола на Германия.

Световноизвестният икономист и анализатор цитира и изказването на американския държавен секретар Антъни Блинкен преди дни, че взривовете на руските газопрводи са невероятна възможност за САЩ да изместят Русия от доставките на природен газ за Европа.

„Това е тема, по която не се говори в западните медии и знам, че е против вашата [редакционна] политика“, каза проф. Сакс на журналистите от Bloomberg. „Но всички хора, с които говоря по света,  казват, че САЩ го направиха, включително репортери от нашите медии в личен разговор ми казват, че това не се отразява при нас“, заяви проф. Сакс и беше прекъснат рязко от водещата.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.