19.2 C
София
петък, 12 август, 2022

Прокуратурата проверява полицаи за чадър над Георги Семерджиев

- Реклама -spot_imgspot_img

СГП извършва проверка по реда на чл. 145, ал. 1 от ЗСВ във връзка с данни за евентуално извършено престъпление по служба от служители на МВР, съобщиха от държавното обвинение.

Софийска градска прокуратура (СГП) отдели материали от воденото срещу обвиняемия Георги Семерджиев досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли т. г., при което е причинена смъртта на две лица.

След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от  служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

Ще бъде проверено дали служители на МВР са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага.

Ще бъде проверено и дали служители на МВР не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от обвиняемия.

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here