Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Протестите в Германия се разрастват: полските фермери блокират границата в знак на солидарност

Продължаващите протести в Германия се превърнаха в най-голямата демонстрация в страната през последните години. От ранните часове на понеделник хиляди трактори блокираха магистралите и спряха движението по по-малки пътища в цялата страна. Близо 300 различни демонстрации на фермери се проведоха на различни места в Германия.

В това протестно движение активно участие вземат и полските фермери, особено земеделците от профсъюза „Солидарност“ в регионите Хошчно и Шчечинек. Тези фермери блокираха полско-германския граничен пункт при Лубиешин-Линкен в знак на подкрепа за германските си колеги.

Освен тях полските шофьори на камиони също се включиха, за да покажат подкрепата си за германските фермери.

Станислав Барна, фермер от околностите на Хошчно и активист в западнопомеранския клон на „Солидарност“, подчерта необходимостта от единство в знак на протест срещу политиките на Европейския съюз. „Дойдохме да подкрепим германските фермери“, заяви протестиращият пред Remix News. – „Трябва да се обединим и да протестираме заедно срещу политиките на ЕС, които ни осакатяват“.

Станислав Барна също така изрази загрижеността си относно подхода на ЕС към селското стопанство, особено в контекста на потенциалното присъединяване на Украйна към ЕС. Той подчерта въздействието на вноса на селскостопански продукти извън ЕС, като украинско зърно, на европейския пазар, което според него е в ущърб на селскостопанския сектор на ЕС.

В протеста  участва и Емил Миечай, ръководител на окръжния съвет на „Солидарност“ в Шчечинек. Миечай посочи, цитиран от Remix News, че вълната от протести се засилва в няколко страни от ЕС, като Германия, Холандия, Литва и части от Полша протестират активно. Той призова за колективна дискусия за необходимостта от промени в селскостопанската политика на ЕС, като разкритикува „Зелената сделка“ като неблагоприятна за европейското земеделие.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.