Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Глобалистките елити провокират кървави конфликти и преврати

Западните елити са забравили последствията от „безумните амбиции“ на нацистите, заяви руският президент Владимир Путин в речта си на парада за Деня на победата на Червения площад в Москва.

Русия смята, че „всяка идеология за превъзходство по своята същност е отвратителна, престъпна и смъртоносна“, посочи президентът.

„Глобалистките елити продължават да настояват за своята изключителност; те настройват хората един срещу друг, разцепват общества, провокират кървави конфликти и преврати, сеят, русофобия и агресивен национализъм, унищожават традиционните семейни ценности, които правят човека човек“, каза Путин.

Според руския лидер всичко това се прави от САЩ и съюзниците с цел „по-нататъшно диктуване на тяхната воля, техните права и техните правила“ и прилагане на това, което в основата си е „система на грабеж, насилие и потисничество“ на международната сцена.

„Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните амбиции на нацистите. Те са забравили кой победи това чудовищно, тотално зло“, подчерта той.

Говорейки за конфликта в Украйна, Путин заяви, че „срещу нашата Родина се развихри истинска война. Но ние се съпротивлявахме на международния тероризъм. Ще защитаваме и жителите на Донбас и ще гарантираме сигурността си“.

Целта на Запада е „да постигне разпадането и унищожаването на нашата страна, да анулира резултатите от Втората световна война, напълно да разруши системата на глобалната сигурност и международното право и да задуши всички суверенни центрове на развитие“, настоя той.

САЩ и техните съюзници са виновни за избухването на конфликта в Украйна, заяви държавният глава.

„Непреодолимите амбиции, арогантност и всепозволеност неизбежно водят до трагедии. Това е причината за катастрофата, която сега преживява украинският народ“, посочи той.

Според Путин краинците са станали „заложници“ на преврата, извършен в страната през 2014 г. и превърнати в „разменна монета“ от Запада, който използва страната, за да реализира своите „жестоки егоистични планове“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.