Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Глобалистките елити провокират кървави конфликти и преврати

Западните елити са забравили последствията от „безумните амбиции“ на нацистите, заяви руският президент Владимир Путин в речта си на парада за Деня на победата на Червения площад в Москва.

Русия смята, че „всяка идеология за превъзходство по своята същност е отвратителна, престъпна и смъртоносна“, посочи президентът.

„Глобалистките елити продължават да настояват за своята изключителност; те настройват хората един срещу друг, разцепват общества, провокират кървави конфликти и преврати, сеят, русофобия и агресивен национализъм, унищожават традиционните семейни ценности, които правят човека човек“, каза Путин.

Според руския лидер всичко това се прави от САЩ и съюзниците с цел „по-нататъшно диктуване на тяхната воля, техните права и техните правила“ и прилагане на това, което в основата си е „система на грабеж, насилие и потисничество“ на международната сцена.

„Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните амбиции на нацистите. Те са забравили кой победи това чудовищно, тотално зло“, подчерта той.

Говорейки за конфликта в Украйна, Путин заяви, че „срещу нашата Родина се развихри истинска война. Но ние се съпротивлявахме на международния тероризъм. Ще защитаваме и жителите на Донбас и ще гарантираме сигурността си“.

Целта на Запада е „да постигне разпадането и унищожаването на нашата страна, да анулира резултатите от Втората световна война, напълно да разруши системата на глобалната сигурност и международното право и да задуши всички суверенни центрове на развитие“, настоя той.

САЩ и техните съюзници са виновни за избухването на конфликта в Украйна, заяви държавният глава.

„Непреодолимите амбиции, арогантност и всепозволеност неизбежно водят до трагедии. Това е причината за катастрофата, която сега преживява украинският народ“, посочи той.

Според Путин краинците са станали „заложници“ на преврата, извършен в страната през 2014 г. и превърнати в „разменна монета“ от Запада, който използва страната, за да реализира своите „жестоки егоистични планове“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.