Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин към американския посланик: Подкрепата ви за т.нар. цветни революции доведе до днешната криза

Путин каза на новия американски посланик Лин Трейси, че подкрепата на САЩ за т.нар. цветна революция в Украйна през 2014 г. е довела до настоящата ситуация, в която Русия и Украйна са в конфликт, предаде Ройтерс. 17 посланици, сред които и американският, връчиха дипломатическите си акредитивни писма на Путин.

По време на церемонията руският президент се обърна към американския посланик и заяви: „Уважаема госпожо посланик, знам, че може да не сте съгласни, но не мога да не кажа, че използването от страна на Съединените щати… на такива инструменти като подкрепа за т.нар. „цветни революции“, подкрепа в това отношение за преврата в Киев през 2014 г. в крайна сметка доведе до днешната украинска криза“, каза Путин.

Той изтъкна, че отношенията между двете държави са в „дълбока криза“, която се „основава на фундаментално различни подходи към формирането на съвременния световен ред“.

Путин се обърна и към новия посланик на ЕС Роланд Галараг, който зае поста си в Москва през септември, като му каза, че „Европейският съюз е инициирал геополитическа конфронтация с Русия“.

Руският президент също така призова Дания да подкрепи предложението на Русия за създаване на независима международна комисия за разследване на взривовете, които повредиха тръбопроводите „Северен поток“, доставящи газ от Русия за Германия.

Във встъпителните си думи Путин подчерта, че Русия е отворена за конструктивно партньорство с всяка страна и няма да се изолира въпреки сложната ситуация в света.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.