Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин отправи предложение за мир на Украйна

„Днес ние правим още едно конкретно, реално предложение за мир“, обяви руският президент Владимир Путин.

„Новото руско мирно предложение не включва замразяване на конфликта, а пълното му разрешаване“, каза Путин. „Ще подчертая основното. Същността на нашето предложение не е някакво временно примирие или спиране на огъня, както иска Западът, за да възстанови загубите, да превъоръжи Киев, да го подготви за нова офанзива. Повтарям, не говорим за замразяване на конфликта, а за окончателния му край“, каза той, цитиран от ТАСС.

Украйна трябва да изтегли войските си от новите региони на Русия, преди да могат да започнат смислени мирни преговори, заяви президентът.

Жителите на Донецката и Луганската народни републики и Херсонска и Запорожка област гласуваха на референдуми за присъединяване към Русия в края на 2022 година.

Украинските войски трябва да бъдат изтеглени от тези територии, заяви Путин на среща с външния министър Сергей Лавров и други руски дипломати.

„Подчертавам: цялата територия на тези региони, както е определена от техните административни граници по времето, когато те се присъединиха към Украйна [през август 1991 г.],“ заяви Путин.

„Нашата страна ще нареди прекратяване на огъня и ще започне преговори в момента, в който Киев заяви, че е готов да вземе това решение и започне фактическо изтегляне на войските от тези региони, а също така официално ни информира, че вече не планира да се присъединява към НАТО“, обеща руският лидер.

Путин очерта условията, след като осъди западните поддръжници на Киев за това, че са попречили на мирни преговори с Москва.

„Разчитаме на Киев да вземе такова решение за изтегляне, неутрален статут и диалог с Русия, от който зависи бъдещото съществуване на Украйна, въз основа на настоящите реалности и ръководейки се от истинските интереси на украинския народ, а не от западните заповеди“, заяви Путин.

Още по темата: Путин: Малките страни от НАТО в Европа трябва да са наясно с какво си играят 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.