Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Планът на Запада е Русия да бъде разделена на части

Русия може да бъде приета от Запада в т. нар. „семейство на цивилизованите народи“, само ако се раздели на части, заяви Путин.

„След като бъде разкъсана Русия, може и да ни приемат в така нареченото от тях семейство на цивилизованите народи, но само всяка част по отделно. И защо? За да ни подчинят и поставят под свой контрол“, каза руският президент и подчерта, че целта на Запада е да ликвидира Русия в днешния й вид.

Ако Западът успее да унищожи Руската федерация и да установи контрол над нейните части, руският народ може и да не се запази – „ще има московци, уралци и други“, подчертава  Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му, сателитите на САЩ са се включили в борбата срещу Руската федерация, а доставяйки оръжие, Западът става съучастник в престъпленията на Киев.

Доставката на оръжие от НАТО за Украйна може да се смята за участие в конфликта, тъй като Алиансът не получава пари за това. Това означава, че и Западът става съучастник в престъпленията на Киев, каза руският президент Владимир Путин.

„Те доставят на Украйна оръжия за десетки милиарди долари. И това е участие в известен смисъл. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това? Те не получават пари! “ – обърна внимание Путин, отговаряйки на въпросите на журналиста Павел Зарубин.

„Тези оръжия се прехвърлят едностранно, което означава до известна степен, поне косвено, но все пак съучастие в престъпленията, извършени от режима в Киев, включително обстрел на жилищни райони на Новорусия и Донецк“, каза Путин.

Ако Западът успее да унищожи Руската федерация и да установи контрол над нейните части, руският народ може и да не се запази.

„Ако тръгнем по този път, мисля, че съдбата на много народи в Русия и преди всичко, разбира се, на руския народ може да се промени драстично, по кардинален начин“, каза Путин.

„Дори не знам дали такава етническа група като руския народ може да оцелее във формата, в която съществува днес. Е, ще има московчани, уралци и така нататък“, добави Путин. По думите му, тези планове „са изложени на хартия“.

„Но всичко е там, всичко е написано, всичко е на хартия. И сега, когато опитите им да преправят света изключително за себе си, след разпадането на Светския съюз, разбира се, ние сме принудени да отговорим на това“, каза Путин.

Според него единствената цел на Запада е да премахне Русия в сегашния ѝ вид. „Те имат една цел – да разрушат бившия Съветски съюз и основната му част – Руската федерация“, каза Путин.

Западът може само на части да приеме Русия в така нареченото „семейство на цивилизованите народи“, разделяйки страната на отделни части, смята руският лидер. „И после може би ще ни приемат в така нареченото семейство на цивилизованите народи, но само поотделно, всяка част поотделно. Защо? За да разбутат тези части и да ги поставят под свой контрол“, добави Путин.

Сателитите на САЩ се включиха в борбата срещу Руската федерация, но съзнават егоизма на намеренията на Вашингтон, заяви още руският президент.

„И дори сателитите участват в тази съвместна борба, но въпреки това те добре осъзнават, че всичко, което правят Щатите, отговаря само на техните егоистични интереси. Често дори не отговаря на интересите на техните така наречени съюзници“, каза Путин.

Според него в крайна сметка ще надделее позицията на Руската федерация – борбата за многополюсен свят, за уважение към всеки един на международната арена, за отчитане на интересите на всеки. „Изобщо не се съмнявам“, коментира Путин.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.