Разследвания и новини без цензура

понеделник, 2 октомври, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин показа проектодоговора за мир от 2022 г., който Украйна е подписала, но след това се е отказала

Владимир Путин връчи на африканска делегация проекта на Истанбулското споразумение за уреждане на войната в Украйна, което е било подписано от украински преговорящи в Турция през пролетта на 2022 г. Делегацията на африканските лидери пристигна в Москва в опит да договори мирно споразумение между Русия и Украйна. Ден по-рано делегатите се срещнаха и със Зеленски.

„Ето го! То съществува!“ каза Путин, показвайки документа, подписан от украински представител. „И съответно се нарича договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурност на Украйна. Точно за гаранциите осемнадесет клаузи“, отбеляза руският президент.

„Освен това към него има и анекс. Те [клаузите-б.р.] засягат и въоръжените сили, други неща. Всичко е уточнено – до частите бойна техника и личния състав на въоръжените сили. Документът е тук!“, каза Путин и добави, че проектоспоразумението е парафирано и подписано от украинската делегация.

„Но след като изтеглихме войските от Киев, както обещахме, киевските власти, както обикновено правят техните господари, хвърлиха всичко на бунището на историята. Нека го кажем ясно. Ще се опитам да го кажа интелигентно. Отказаха се“, добави той.

„Всички проблеми в Украйна започнаха след държавния, противоконституционен, въоръжен и кървав преврат през 2014 година. И този преврат беше подкрепен от западни спонсори. Те, в интерес на истината, не се колебаят да говорят за това“, каза Путин на пресконференция с южноафриканския президент Сирил Рамафоса и други делегати от Африка. Президентът Сирил Рамафоса разкри план за мирно уреждане на конфликта.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.