Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин посочи новия командир на „Вагнер“, връща ги в Украйна

Руският президент Владимир Путин е обсъдил създаването на доброволчески отряди с Андрей Трошев, бивш командир в частната военна компания „Вагнер“.

„На последната ни среща говорихме за това, че ще се занимавате с формирането на доброволчески части, които биха могли да изпълняват различни бойни мисии, предимно, разбира се, в зоната на (руските) специални военни операции“, казва Путин във видео, разпространено от пресслужбата на Кремъл.

Руският президент припомни, че самият Трошев се е сражавал в такова подразделение повече от година и че „знае за проблемите, които трябва да бъдат решени предварително, за да може бойната работа да се извърши по най-успешния начин“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери, че Трошев „вече служи в руското министерство на отбраната“. Забележките дойдоха, след като Путин се срещна с Трошев и руския заместник-министър на отбраната Юнус-бек Евкуров в Кремъл в петък.

61-годишният Трошев – пенсиониран полковник и герой на Русия – е бил в ръководството на ЧВК „Вагнер“, според ТАСС, където е имал позивна „Седой“.

Според по-ранни съобщения в руските медии Трошев е смятан за наследник на бившия шеф на „Вагнер“ Евгений Пригожин, а Путин по-рано е предложил на наемниците да продължат да служат в частна военна рота начело с Трошев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.