Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Русия няма да използва първа ядрено оръжиe

Русия е невъзможно да бъде победена на бойното поле, но и няма да е първата, която ще използва ядрено оръжие. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на традиционното си годишно послание към двете камари на парламента – Държавната дума и Съвета на федерацията.

В близо двучасовата си реч държавният глава на РФ изложи акценти по ключови теми от всички сфери на управление, коментира хода на войната в Украйна, но не пропусна и да оцени позицията на Запада в отношенията между Москва, Киев и останалите държави.

Според Путин не Русия е започнала войната, а тя само се опитва да я спре със сила, като Западът има намерения да превърне конфликта в Украйна в глобален.

Руският президент също така обяви, че е оптимист за задълбочаване на икономическите връзки на държавата с Азия, както и съобщи, че всяко семейство на войник или ветеран от войната няма да бъде оставено без помощ.

Посрещнат с аплодисменти, Путин започна речта си с препратка към историческите събития.

„Те ще определят бъдещето на нашата страна, всеки от нас е обвързан с огромна отговорност“, заяви руският държавен глава.

По думите му Русия е била изправена пред заплаха и омраза заради „нацисткия режим на Киев“.

„През 30-те години на миналия век Западът практически откри пътя на нацистите в Германия към властта, а днес направиха „анти-Русия“ в Украйна и всичко това с една цел – да откъснат територия от нашата държава“, коментира Путин.

„Ние защитаваме не само нашите интереси, но и позицията, че не може да има деление в света на „цивилизовани страни“ и всички останали. Русия е против подобно разделение. Москва направи всичко възможно, за да реши световните проблеми. Бяхме търпеливи. Но зад гърба ни подготвяха друг сценарий. Искам да повторя – те започнаха войната и ние  използваме сила, за да я спрем“, подчерта още президентът на РФ.

Той беше категоричен, че Русия защитава своите граждани и домовете им.

„В резултат на американски военни кампании са загинали около 1 милион души, а над 30 милиона са бежанци. Това никой в света няма да го забрави“, добави Путин и заяви, че Западът използва Украйна като таран и полигон срещу Русия.

Русият президент твърди в речта си, че „Донбас и Украйна са се превърнали в тотална лъжа“ на Запада, който се е оттеглил от фундаменталните споразумения и се опитва да разшири НАТО като „покрива Русия с чадър“.

Още по темата: Русия преустановява участието си в ядрения договор СТАРТ със САЩ 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.