Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Русия няма да използва първа ядрено оръжиe

Русия е невъзможно да бъде победена на бойното поле, но и няма да е първата, която ще използва ядрено оръжие. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на традиционното си годишно послание към двете камари на парламента – Държавната дума и Съвета на федерацията.

В близо двучасовата си реч държавният глава на РФ изложи акценти по ключови теми от всички сфери на управление, коментира хода на войната в Украйна, но не пропусна и да оцени позицията на Запада в отношенията между Москва, Киев и останалите държави.

Според Путин не Русия е започнала войната, а тя само се опитва да я спре със сила, като Западът има намерения да превърне конфликта в Украйна в глобален.

Руският президент също така обяви, че е оптимист за задълбочаване на икономическите връзки на държавата с Азия, както и съобщи, че всяко семейство на войник или ветеран от войната няма да бъде оставено без помощ.

Посрещнат с аплодисменти, Путин започна речта си с препратка към историческите събития.

„Те ще определят бъдещето на нашата страна, всеки от нас е обвързан с огромна отговорност“, заяви руският държавен глава.

По думите му Русия е била изправена пред заплаха и омраза заради „нацисткия режим на Киев“.

„През 30-те години на миналия век Западът практически откри пътя на нацистите в Германия към властта, а днес направиха „анти-Русия“ в Украйна и всичко това с една цел – да откъснат територия от нашата държава“, коментира Путин.

„Ние защитаваме не само нашите интереси, но и позицията, че не може да има деление в света на „цивилизовани страни“ и всички останали. Русия е против подобно разделение. Москва направи всичко възможно, за да реши световните проблеми. Бяхме търпеливи. Но зад гърба ни подготвяха друг сценарий. Искам да повторя – те започнаха войната и ние  използваме сила, за да я спрем“, подчерта още президентът на РФ.

Той беше категоричен, че Русия защитава своите граждани и домовете им.

„В резултат на американски военни кампании са загинали около 1 милион души, а над 30 милиона са бежанци. Това никой в света няма да го забрави“, добави Путин и заяви, че Западът използва Украйна като таран и полигон срещу Русия.

Русият президент твърди в речта си, че „Донбас и Украйна са се превърнали в тотална лъжа“ на Запада, който се е оттеглил от фундаменталните споразумения и се опитва да разшири НАТО като „покрива Русия с чадър“.

Още по темата: Русия преустановява участието си в ядрения договор СТАРТ със САЩ 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.