Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин се срещна с Пригожин след бунта на „Вагнер“

Руският президент Владимир Путин се срещна с ръководителя на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин, съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс. Срещата се е състояла пет дни след бунта на „Вагнер“ срещу военното ръководство на страната, който беше прекратен с посредничество на беларуския президент Александър Лукашенко.

Пред репортери Песков потвърди репортаж на френския вестник „Либерасион“, в който се твърди, че руският лидер се е срещнал с шефа на „Вагнер“. „Президентът имаше такава среща. На нея бяха поканени тридесет и пет души – всички командири на подразделения и ръководството на ротата, включително и самият Пригожин“, каза той. Според говорителя срещата се е състояла в Кремъл на 29 юни и е продължило почти три часа.

Песков добави, че президентът е дал „оценка на действията на компанията“ по време на конфликта с Украйна и е говорил за оценката си за събитията от 24 юни, деня, в който войските на „Вагнер“ тръгнаха към Москва.

„Путин изслуша обясненията на командирите и предложи допълнителни възможности за заетост и бойно разполагане“, заяви Песков. Той добави, че командирите на „Вагнер“ са предоставили своите причини за бунта, като същевременно „подчертават, че са твърди поддръжници и войници на държавния глава“ и са „готови да се борят за родината занапред“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.