Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Тези, които въвличат Европа във война с Русия, не разбират, че конфликтът ще е много по-различен

Руският президент Владимир Путин коментира предстоящите доставки на танкове западно производство за Украйна, предупреждавайки, че отговорът на Москва ще се простира далече отвъд използването само на бронирани превозни средства. Руският лидер направи коментарите по време на церемония по случай 80-годишнината от победата в битката при Сталинград.

„Невероятно, но факт: отново ни заплашват с немски „Леопард“-и“, заяви Путин. – „Тези, които въвличат европейските страни, включително Германия, в нова война с Русия, тези, които очакват да победят Русия на бойното поле, очевидно не разбират, че конфликтът ще бъде много различен. Не изпращаме танкове до границите им, но имаме с какво да отговорим на онези, които ни заплашват, и то не само с бронирани машини… Готовността да вървим до край и да направим невъзможното в името на истината е било и е в кръвта на многонационалния народ на Руската федерация. Русия е уверена в себе си, в своята правота и в своята победа“, заяви руският президент.

Миналата седмица Берлин промени позицията си за доставка на танкове на Киев, като обеща да достави 14 танка „Леопард 2“, както и да позволи на европейските страни да реекспортират произведени в Германия танкове от собствените си запаси. Броят на „Леопардите“, които се очаква да бъдат насочени към Украйна, възлиза на около 112 превозни средства. Отделно Вашингтон обеща да изпрати 31 танка „Ейбрамс“, но очаква да ги достави най-рано до края на 2023 г.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.