Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Радев: Ако има избори, ще бъдат на 2 октомври

„Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка партия с амбиция за обществена подкрепа трябва да обяви какъв изход предлага от нея. Въпросът за властта не отменя отговорността на политическите партии към гражданите и държавата, а бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата за съставяне на правителство ще остави много важни въпроси нерешени. От друга страна прекаленото удължаване на процедурата за съставяне на правителство води към изкушение за хазартни управленски решения и кадрови промени.“ Това заяви президентът Румен Радев на брифинг след посещението си в Черна гора. Ето какво каза още той:

„Ако и вторият мандат за съставяне на правителство бъде върнат неизпълнен, ще поканя всички парламентарно представени партии на консултации, за да чуя каква формула предлагат за изход от кризата. На тази база ще взема решение на кого да връча третия мандат.

Обществото ни очаква дееспособно управленско мнозинство, което да пристъпи незабавно към решаване на острите социални проблеми, доходи, цени, инфлация, към търсене на дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, икономиката и инвестициите. Нужно е укрепване на сигурността както във външен план, така и индивидуално за всеки гражданин и за бизнеса. Важно е да се пристъпи към бърза и ефективна съдебна реформа за реална борба с корупцията и злоупотребите с власт.

Aко изборът на партиите отново е предсрочни избори, считам за целесъобразно те да се проведат в началото на октомври, за да има един нов парламент легитимност чрез засилено гражданско участие. Това означава, че в оставащите дни до края на юли парламентът ще бъде натоварен с големи очаквания както за съставянето на управленско мнозинство, така и за приемането на важни закони, а правителството – с антикризисни действия и разработване на законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

Източник:Гласове
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.