Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Радев: България не може да наложи санкции срещу руското ядрено гориво

„България не може да приеме санкции срещу руското ядрено гориво, защото това ще повлияе пряко на нашата ядрена енергетика“, съобщи президентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел. Той присъства на извънредното заседание на Европейския съвет. „Няма как да се случи, добави той. Отчитаме всички възможни области, където това може да стане, но там, където са застрашени пряко нашите интереси, сме много внимателни. Ако се наложи, ще наложим вето“, заяви Радев.

На въпрос за помощта за Украйна президентът заяви, че служебното правителство е изпълнило задачата, поставена от Народното събрание, да се предостави въоръжение от резервите на Българската армия. „Надявам се, че правителството ще прояви разум в бъдеще това да не се допуска. Това е кръвопролитна война, все по-рядко чуваме гласове за мир, чуваме призиви за победа, без някой да може да дефинира какво означава победа“, добави той.

„Украйна е във фокуса на всички дебати в ЕС, но е време една година след започването на тази кръвопролитна война фокусът да бъде поставен най-вече върху мерките за нейното преустановяване и за възобновяването на всички дипломатически усилия, така че да търсим мирно решение. България ще продължи да подкрепя украинските хора на място в тяхната справедлива битка за свободата на страната им. България ще продължи да подкрепя съобразно своите възможности украинските бежанци“, отбеляза президентът. „Ще призова ЕС да използва цялата си сила и инструменти, така че да можем да водим дебата в посока за преустановяване на военните действия“, каза президентът.

Източник:БНТ
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.