Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Радев: ДБ искат да ни тласнат към война преди още да е свикан парламентът

„С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна към НАТО, защото това означава сега война НАТО – Русия. Аз ще продължа да бъда отговорен през българските граждани и като президент, и като главнокомандващ ще работя срещу въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази това се прикрива“, заяви Румен Радев пред журналисти в Прага.

Президентът Румен Радев даде изявление пред медиите след края на срещата в чешката столица, в която участва.

На въпрос какво е мнението му за становището на „Демократична България“ да внесат проекторешение за изпращане на оръжие за Украйна в НС, Радев коментира:

„Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа, „Демократична България“ бърза да тласне страната ни във войната, още дори преди да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна.“

Призидентът отново потвърди, че ще предоставя на партиите достатъчно време, така че да могат да обсъдят принципите и приоритетите и да се излъчи управленско мнозинство и правителство.

„Очаквам да не забравят, че трябва да поставят на първо място държавата“, посочи Радев в отговор на въпрос дали остава оптимист за съставяне на кабинет след отказа на „Продължаваме промяната“ да подкрепи кабинет на ГЕРБ.

По повод критиките от ПП, отправени към служебния кабинет с думи, че има странни министри като например енергийния министър, Радев заяви, че „от ПП трябва да се обосноват, защото и енергийният министър също има да каже много странни неща за предишни правителства.“

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.