Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Радев: Няма да има режим на тока, докато служебното правителство е на власт

Президентът Румен Радев заяви, че в България няма да има ограничение на потреблението на електроенергия. „Докато има служебно правителство, това няма да стане“, коментира Румен Радев пред журналисти. „България е производител, България е износител на електрическа енергия и българите няма да стоят на тъмно“, заяви президентът.

Коментарът на държавния глава е по повод решението на енергийните министри в ЕС да се намали потреблението на ток в пиковите часове, както поиска Еврокомисията.

„Видяхте, че от тази нощ бензинът падна под 3 лв.“ Така президентът отговори на въпрос дали се водят преговори с „Лукойл“.

„Искам да поздравя правителството за последователните усилия за овладяване на инфлацията в страната. От снощи цената на бензина е под 3 лева. Това е началото на един процес”, допълни президентът.

„Намаляването на цената на газа с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа. Когато едно правителство работи в интерес на бизнеса и хората – резултатите са налице”, продължи Радев.

Според Радев сновната задача на служебното правителство не е да ограничава потреблението и производството, а да търси най-евтините суровини, независимо откъде.

„Газпром“ не е панацея, а една от възможностите и те ни дължат доставка на газ“, каза държавният глава. Той определи разговорите за газа като дълги и сложни. Това може да бъде решение само при удовлетворяване на нашите условия – разсрочване на доставките през целия отоплителен сезон и по-добри цени. „Колко месеца се водят преговори за тръбна газ, колко месеца предишните правителства са водили преговори с „Газпром“, попита Радев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.