Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Репортер на NBC отиде в Крим и шокира американците, като каза истината

Кореспондентите на големите американски медии рядко са предавали от вътрешността на Крим и със сигурност не са близо до контролираната от Русия територия. Въпреки това тази седмица главният международен кореспондент на NBC News Киър Симънс отиде в столицата на Крим Севастопол, заобиколен от значително руско военно присъствие, като се има предвид, че на пристанището е базата на Черноморския флот на Русия.

В живо включване американският репортер призна, че изобщо не е реалистично Зеленски и украинските сили да могат някога да се надяват да превземат Крим. Особено, като се има предвид, че „хората там… Те гледат на себе си като на руснаци“, отбеляза журналистът.

Симънс добави, че „това е най-близкото място, до което американски новинарски екип е успял да стигне до руския Черноморски флот от много години“. Той обясни, че „Владимир Путин ще бъде решен да защити това пристанище да не му го отнемат – той може да направи почти всичко, за да се опита да постигне това“.

„Това е много, много опасно противопоставяне. Трудно е да се види как ще се стигне до преговори по този въпрос. Има военни абсолютно навсякъде, това е военен град“, продължи той и добави: „Когато например Виктория Нюланд говори за това, че най-малкото ние (САЩ) искаме Крим да бъде демилитаризиран, аз се озовавам там и се чудя как ще се случи това?“

Твърди се, че украински официални лица и прокиевски медийни експерти са възмутени от включването на журналиста от Крим, като се има предвид, че той многократно  споменава, че кримчани виждат себе си като руснаци. Дори отделна статия, публикувана дни по-рано от вътрешността на Крим на уебсайта на NBC, включва следното:

„Това не е Русия, според Киев, нейните западни съюзници и ООН. Той беше анексиран от Кремъл през 2014 г., като ООН призова Русия да се върне към своите „международно признати граници“. А след по-широкото нахлуване на Москва, започнало преди година, президентът Володимир Зеленски обеща, че Украйна ще си върне Крим.

Но 73-годишната Прасковя Баранова говори руски, чувства се рускиня и живее тук.“

Изглежда, че кореспондентът на NBC, след като е бил на място, което малко западни репортери някога са се осмелявали да направят, не може да отрече простата истина, която вижда навсякъде около себе си.

Заради репортажа си от Крим и показването на другата гледна точка американският журналист от NBC беше включен в черния списък с врагове на Украйна на сайта „Миротворец“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.