Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Републиканците обвиниха прокурора, разследващ Тръмп, във връзки със Сорос

Потенциалният съперник на Доналд Тръмп за президентската номинация на Републиканската партия през 2024 г., губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, отправи обвинения срещу прокурора на Манхатън заради повдигането на обвинения срещу бившия президент.

„Флорида няма да помогне в искането за екстрадиция, като се имат предвид съмнителните обстоятелства, за които става въпрос с този подкрепян от Сорос прокурор на Манхатън и неговия политически дневен ред“. Това написа ДеСантис в Twitter.

Редица представители на Републиканците публикуваха подобни коментари, подчертавайки, че окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг е свързан с донора на демократите Джордж Сорос. Браг също така беше кандидат на Демократическата партия за поста на окръжен прокурор. Критиката произтича от даренията на Сорос за националната група за расово правосъдие Color of Change, която подкрепи кампанията на Браг за прокурор, съобщи CNBC.

Все още не се съобщава за потенциални искания за екстрадиция на Тръмп. Говорител на окръжната прокуратура в Манхатън заяви пред АП, че прокурорите са се свързали с правния екип на Тръмп, за да „организират предаване“ и явяване в съда, което се очаква  следващата седмица.

ДеСантис повтори убеждението на Тръмп, че окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг „разтяга закона, за да се насочи към политически опонент“.

„Въоръжаването на правната система за прокарване на политически дневен ред обръща върховенството на закона с главата надолу. Това е неамериканско“, добави ДеСантис.

Тръмп не разкри следващите си стъпки, но предупреди в публикация в Truth Social, че този „лов на вещици ще има огромен обратен ефект върху Джо Байдън“, докато адвокатът му Джо Такопина обеща „енергично да се бори с това политическо преследване в съда“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.