Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Робърт Кенеди обвини ЦРУ за убийството на чичо му

Кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши, който е племенник на 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, заяви в интервю, че Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на страната е замесено в убийството на държавния глава през 1963 г.

„Има неопровержими доказателства, че ЦРУ е замесено в убийството му. Мисля, че на този етап това е извън разумното съмнение“, заяви Кенеди, като се позова на книгата на Джеймс Дъглас „JFK and the Unspeakable“.

Според Кенеди-младши aмериканската разузнавателна агенция не само е участвала в убийството, но и в „прикриването“ на престъплението.

Президентът Кенеди беше застрелян в Далас на 22 ноември 1963 година. Разследването установи, че убийството е извършено от Лий Харви Осуалд, който е действал сам, както е посочено в Докладът на комисията “ Уорън „ от 1964 г. Осуалд беше застрелян два дни по-късно, след като беше заловен.

В продължение на повече от половин век има множество теории за това кой може да се е възползвал от убийството на Кенеди, но нито една не е официално потвърдена. На уебсайта на ЦРУ агенцията нарича статия, свързваща американското разузнаване с убийството на Джон Кенеди, „лъжа“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.