Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Роджър Уотърс написа отворено писмо до Путин

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс публикува отворено писмо до руския президент Владимир Путин във Facebook, търсейки гаранции, че Русия няма да се разшири отвъд Донбас и Крим и никога повече няма да „нахлуе в никого“. Вокалистът вече публикува в социалните мрежи подобно  отворени писмо до украинската първа дама Елена Зеленская, като обвини украинските крайни националисти в подклаждане на конфликта.

В писмото Уотърс моли Путин да потвърди, че иска край на войната. Той също така изисква гаранция, че териториалният интерес на Русия се изчерпва със „сигурността на рускоговорящите популации“ на Крим и републиките в Донбас – Донецк и Луганск, позовавайки се на необходимостта да се успокоят „някои хора, които смятат, че искате да завладеете цяла Европа, започвайки с Полша и останалите балтийски държави“.

„Ако ми отговорите, силно ще ви уважавам за това и ще го приема като почетен ход в правилната посока към устойчив мир“, пише Уотърс.

Призивът на рок китариста към Путин последва предишното му отворено писмо до съпругата на украинския президент Владимир Зеленски Елена, в което призова украинската първа дама да „поиска изпълнението на предизборните обещания на съпруга си и да сложи край на тази смъртоносна война“. Уотърс визира предизборното обещание на Зеленски преди да стане президент да „сложи край на гражданската война“ в Донбас. Западната подкрепа за Украйна, а именно продължаващото снабдяване с оръжия, няма да спре конфликта, написа музикантът.

Зеленская му отговори в Туитър, обвинявайки Русия за нахлуването в Украйна и „унищожаването на градове и убиването на цивилни“. Тя настоя, че ако Украйна спре да се бие, това ще означава край на съществуването й и призова Уотърс вместо това да отправи мирните си призиви към руския президент.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.