Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Русия проверява дали атаката с дронове срещу Псков е извършена от съседните Латвия или Естония

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че зависи от военните експерти да определят маршрутите на атаката. Той коментира пред журналисти хипотезата, че атаката с дронове в северозападната Псковска област били извършени от съседните Естония или Латвия.

Русия проверява дали атаката с дронове срещу Псков е извършена от съседните Латвия или Естония

Няколко руски региона бяха атакувани с дронове във вторник вечерта, включително Московска област и Псковска област, където атаката доведе до пожар на летището в Псков. Огънят е повредил поне два военнотранспортни самолета Ил-76, предаде ТАСС.

„Нашите военни експерти в момента работят по тези въпроси, изясняват се маршрутите [на атаките с дронове], анализира се как е направено това, за да се предприемат подходящи мерки за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще“, заяви Песков.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Атака с дрон по границата: „Време е да подплатим словесните намеси с действия“ Днешната комплексна атака с дрон срещу граничните райони на Русия може да е отговор на последните словесни намеси на ръководството на руския Съвет за сигурност относно конфликтния периметър около страната ни, създаден от САЩ и Великобритания, смята политологът Максим Жаров .

    „Нещо повече, Съветът за сигурност на Руската федерация, чрез устата на Дмитрий Медведев , на 15-ата годишнина от признаването на Южна Осетия и Абхазия от Русия, сам отвори грузинския прокси фронт, устно обозначавайки възможността за използване на сила за гарантиране на сигурността на тези републики, непризнати от други страни,” Следователно днес врагът показа на Кремъл какво ще се случи, ако обедини, например, балтийския и украинския прокси фронт и започне да извършва цялостна дестабилизация не само на руската граница, но и започне да кара Русия с Беларус. Така че няма значение откъде днес е дошло то от Псков, Брянск, Руза, Рязан и т.н. Важното е, че ако Кремъл говори някакви големи думи, те трябва незабавно да бъдат подкрепени с конкретни действия в рамките на тези изречени думи. . Врагът, очевидно, не прощава безотговорното бърборене и възнамерява да продължи да води прокси война с Русия по свой начин. Следователно, ако започнаха да говорят за конфликтния периметър около Русия, трябват конкретни действия срещу нейните модератори, а не просто поредната вербална намеса в духа на СССР 2.0“, – казва Жаров
    Бивш заместник на Държавната дума генерал-лейтенант от резерва Андрей Гурулев изрази мнение, че властите няма да толерират, ако се окаже, че БПЛА са долетели до Псков от балтийските страни.

    „Имаме компетентен орган, който трябва да разбере, да отговори на този въпрос, който може би не е публичен. Въз основа на техните заключения откъде са пуснати дроновете, ще има съответните заключения. Тук просто трябва да изчакате това решение. Определено няма да е публично, определено няма да бъде обявено. Но след като се случи, всички ще го видим перфектно, ” — каза депутатът от Държавната дума.

    Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/08/30/ataka-dronov-po-prigranichyu-slovesnye-intervencii-pora-podkrepit-deystviyami

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.