Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Русия нарече новия си ударен дрон „Тръмп“

Руските инженери са разработили нов дрон, способен да достави до 250 килограма товари на разстояния до 600 км. Дронът е наречен „Транспортна авиационна многофункционална платформа“ или руското му съкращение „Трамп“, съобщават руските медии, като намекват, че името на дрона може да не е избрано случайно. Абревиатурата съвпада с фамилията на бившия американски президент Доналд Тръмп (на руски Доналд Трамп). Той може да развие скорост от 195 км/час, с таван на полета от 3000 метра. Той разполага с 2650-литрово товарно отделение и може да пуска товари чрез парашут, ако е необходимо за мисията.

Безпилотният летателен апарат е проектиран така, че да може да работи при неблагоприятни метеорологични условия и в условия, считани за твърде опасни за пилотираните самолети, и разполага с колесник, позволяващ излитане и кацане на къси, неподготвени писти. В допълнение към доставянето на товари на сухопътните сили, БЛА може да действа и като ударен дрон благодарение на сгъваемите надолу врати на товарното отделение.

Дронът може да се използва и за граждански цели, включително като селскостопанска пръскачка и въздушно наблюдение на големи площи, използвайки персонализируемо бордово радарно, оптично и картографско оборудване.

Дронът се състои от модулен дизайн, включително сменяеми компоненти на крилата, двигателя и колесника, и има бордова спасителна система, за да сведе до минимум щетите по наземната инфраструктура в случай на авария.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.