Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Русия нарече новия си ударен дрон „Тръмп“

Руските инженери са разработили нов дрон, способен да достави до 250 килограма товари на разстояния до 600 км. Дронът е наречен „Транспортна авиационна многофункционална платформа“ или руското му съкращение „Трамп“, съобщават руските медии, като намекват, че името на дрона може да не е избрано случайно. Абревиатурата съвпада с фамилията на бившия американски президент Доналд Тръмп (на руски Доналд Трамп). Той може да развие скорост от 195 км/час, с таван на полета от 3000 метра. Той разполага с 2650-литрово товарно отделение и може да пуска товари чрез парашут, ако е необходимо за мисията.

Безпилотният летателен апарат е проектиран така, че да може да работи при неблагоприятни метеорологични условия и в условия, считани за твърде опасни за пилотираните самолети, и разполага с колесник, позволяващ излитане и кацане на къси, неподготвени писти. В допълнение към доставянето на товари на сухопътните сили, БЛА може да действа и като ударен дрон благодарение на сгъваемите надолу врати на товарното отделение.

Дронът може да се използва и за граждански цели, включително като селскостопанска пръскачка и въздушно наблюдение на големи площи, използвайки персонализируемо бордово радарно, оптично и картографско оборудване.

Дронът се състои от модулен дизайн, включително сменяеми компоненти на крилата, двигателя и колесника, и има бордова спасителна система, за да сведе до минимум щетите по наземната инфраструктура в случай на авария.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.