Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Русия разработва оръжия, базирани на нови физически принципи- лазерни, ултразвукови, радиочестотни: Путин

Оръжията, използващи нови физически принципи, ще осигурят сигурност в близка историческа перспектива и руските власти осъзнават това, каза руският президент Владимир Путин на Осмия Източен икономически форум, цитиран от ТАСС.

„Ако се погледне в сферата на сигурността, новите оръжия на различни физически принципи ще гарантират сигурността на всяка страна в близка историческа перспектива. Ние разбираме това много добре и работим върху това“, каза Путин.

Разработването на оръжия, базирани на нови физически принципи, включва използването на нови технологии и принципи на действие. Такива оръжия включват лазерни, ултразвукови, радиочестотни оръжия и други.

„Русия ще създаде нови линии за втечнен природен газ в базите на центъра за добив на газ в Мурманск в арктическите полета“, заяви Путин, като „това ще укрепи технологичния суверенитет на страната“.

„До 2030 г. производството на втечнен природен газ в арктическата зона на Русия трябва да се утрои (до 64 милиона тона годишно). В тази връзка беше взето фундаментално решение за пускане на нови линии за втечнен природен газ в центъра в Мурманск за работа в арктическите полета „, каза Путин.

Западните страни разрушават системата от търговски и финансови връзки, за изграждането на които са работили, смята руският президент.

„Виждаме как глобалната икономика се промени и продължава да се променя през последните години, отчасти защото някои страни, предимно западни държави, разбира се, със собствените си ръце разрушават системата на финансови, търговски и икономически отношения, която те самите са работили да творят и градят в много отношения“, заяви Путин.

Според него е важно в този контекст да има разширяващо се пространство в света за истинско бизнес сътрудничество между нации, които не се подчиняват на външен натиск, а следват собствените си национални интереси. По думите му, има нарастващ брой такива държави в различни части на света.

Още по темата: Москва тества лазерно оръжие, което може да „изгаря“ дронове 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.