Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Русия спира износа на петрол за държавите, наложили таван на цените

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за ответни мерки срещу тавана на цените на руския петрол. Решението е в отговор на наказателната мярка, предприета от ЕС, страните от Г-7 и Австралия, която влезе в сила по-рано този месец.

Президентският указ забранява доставките на петрол и петролни продукти от Русия за страни, които прилагат таван на цените в договорите си. Той също така забранява доставките, ако в договорите пряко или косвено е посочен таванът.

Забраната за доставки на петрол влиза в сила от 1 февруари 2023 г. и е валидна до 1 юли 2023 г. Президентът може да даде специално разрешение за доставка на нефт и нефтопродукти с ценови таван.

Таванът на цените от 60 долара за барел на руския износ на петрол по море беше въведен от ЕС, страните от Г-7 и Австралия на 5 декември. Той забранява на компаниите да предоставят застраховки и други услуги за руски петролни пратки, освен ако товарът не е закупен на или под определената цена. Вицепремиерът на Русия Александър Новак заяви, че налагайки таван на цените, западните страни ще предизвикат още по-голямо поскъпване поради оскъдното предлагане.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.