Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Руски крилати ракети унищожиха летището, откъдето бомбардировачи атакуваха Крим с британски Storm Shadow

Летището в Кременчуг, откъдето се предполага, че е извършена атаката с британски крилати ракети Storm Shadow по щаба на Черноморския флот в Севастопол, е ударено от Русия с голям брой крилати ракети. Според Телеграм канала „Милитарист“ Русия е използвала крилати ракети Х-50.

Ракетата Х-50 не само може да избегне радарно откриване, но също така може да се защити от противовъздушна отбрана и ракети въздух-въздух, оборудвани с радиочестотни и IIR системи за насочване.

Доставените в украинската авиобаза ракети SCALP и Storm Shadow и бомбардировачите Су-24М/МР, извършили атаката по Крим по-рано през деня, са унищожени.

Според информацията към летището са насочени голям брой противопожарни коли и автомобили на Спешна помощ. Има големи загуби на пилоти и наземен персонал, както и персонал на НАТО, включително поляци, които координират въздушните удари и помагат за поддръжката на ракетите, твърди „Милитарист“.

Началникът на военната администрация в Полтава Дмитро Лунин потвърди ракетния обстрел. В Телеграм канала си той написа: „В резултат на ракетната атака на Кременчук бяха ранени 31 души, включително три деца. Наложи се 16 души да бъдат хоспитализирани, лекари им оказват помощ. Един човек е починал. В резултат на обстрела са пострадали и околните сгради.“ Украинският военен не дава информация коя е била военната цел на руските крилати ракети. Украинските граждани се призовават да не правят снимки от мястото на атаката, което предполага, че поразените обекти са военни.

Видео, публикувано в X (преди Twitter), е уловило момента, в който ракета преминава и се разбива в района, докато момиче се снима с телефона си.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.