Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Руски пилот на изтребител почти „свали“ британски военен самолет с 30-членен екипаж на борда над Черно море

Руски пилот на Су-27 едва не е свалил разузнавателен самолет на Кралските военновъздушни сили на Великобритания с екипаж от 30 души, предполагайки, че е получил разрешение да открие огън.

Инцидентът е станал на 29 септември 2022 г. и по това време получи широко медийно отразяване. Тогавашният държавен секретар по отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс даде обяснение на изслушване в парламента на Обединеното кралство за инцидента.

Уолъс заяви, че руският пилот на изтребител Су-27 е изстрелял ракета, която е прелетряла опасно близо до разузнавателния самолет Boeing RC-135 Rivet Joint на Кралските военновъздушни сили.

Русия призна за инцидента и го обясни с техническа неизправност. Министерството на отбраната на Великобритания (МО) прие руското обяснение.

BBC публикува днес нова версия за случилото се. На 29 септември 2022 г. самолет на Кралските ВВС, превозващ „екипаж от до 30 души“, провежда мисия за наблюдение над Черно море в международното въздушно пространство. Той влиза в контакт с два руски изтребителя Су-27 по време на тази мисия.

В статията се посочва, че разузнавателният самолет на Обединеното кралство е прехванал съобщение, изпратено до двамата руски пилоти: „Имате целта“.

Прехванатите комуникации разкриват, че един от руските пилоти смята, че е бил упълномощен да атакува британския самолет поради неясна заповед от руска наземна станция.

Ракетата не се е заключила в целта и е пропуснала британския самолет. След изстрелването на ракетата другият пилот остро критикува действията на колегата си, тъй като смята, че те не са получили разрешение за поразяване на целта.

Впоследствие друга ракета е „паднала от под крилото“, което предполага или неизправност, или прекратено изстрелване.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.