Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Само за 1 г. САЩ са изхарчили повече пари за Украйна, отколкото за 12 г. в Афганистан

САЩ харчат повече пари годишно за подкрепа на Украйна, отколкото са похарчили за 12 г. в Афганистан, а до края на 2023 г. общата сума на помощта за Киев ще надмине цялото финансиране на плана „Маршал“ след Втората световна война, заяви специалният генерален инспектор за възстановяване на Афганистан (SIGAR) Джон Сопко. Той заемаше този пост от 2012 г. През 2021 г. американските войски се изтеглиха от Афганистан след идването на власт на талибаните.

„Сега за една година харчим повече пари в Украйна, отколкото за около 12 години в Афганистан, а до края на тази година ще похарчим повече пари в Украйна, отколкото за целия план „Маршал“ след Втората световна война“, заяви официалният представител по време на виртуална дискусия, организирана от Института за отговорно държавно управление „Куинси“.

Сопко добави, че САЩ са харчили около 375 милиона долара месечно за помощ за сигурността в Афганистан, докато администрацията на Байдън харчи около 2,5 милиарда долара месечно за помощ в областта на сигурността в Украйна.

Съединените щати са предоставили повече от 75 милиарда долара в различни видове помощ на Украйна от февруари 2022 г. насам. По-голямата част са похарчени за оръжия и свързано с тях военно оборудване.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.