Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Самолетът на Пригожин е бил на ремонт преди фаталния полет

Разбилият се самолет, в който загинаха Евгений Пригожин, шест членове на „Вагнер“, сред които и командирът на групата Дмитрий Уткин, и трима души екипаж, е бил на ремонт преди последния си полет. Това твърди източник на руския Телеграм канал ВЧК-ОГПУ, според който стюардесата на разбилия се самолет е сестра на заместник-прокурора на един от градовете в Челябинска област.

Самолетът на Пригожин е бил на ремонт преди фаталния полет

„Той обясни, че Кристина Распопова (на снимката в същия самолет, който се разби) е отлетяла за Москва преди няколко дни, където е чакала полета за Санкт Петербург. Вчера се обадиха и тя каза, че екипът чака важно обаждане, че ще летят „днес или утре“. Освен това, според стюардесата, самолетът е бил взет за ремонт преди излитане“, пише руският канал, който публикува разговор с роднина на загиналата жена.

Самолетът на Пригожин е бил на ремонт преди фаталния полет

Заедно с Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин на борда на катастрофиралия самолет в Тверска област е бил Валерий Чекалов, един от заместник-ръководителите на ЧВК „Вагнер“. Tой e ръководел работата на службата за сигурност на компанията.

Kомандирът на екипажа Алексей Левшин периодично се е занимавал с полетите на Пригожин – заедно с екипа, включващ стюардесата Кристина Распопова, той е работил за бизнесмена на ротационен принцип за няколко месеца.

Сред пътниците са били и бойците от ЧВК „Вагнер“ Сергей Пропустин, Евгений Макарян и Александър Тотмин, които бяха включени в базата на украинския „Миротворец“, пише Телеграм каналът Mash.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.