Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Със 130.5% са се увеличили случаите на миокардит в американската армия през 2021 г.

Процентът на миокардит се е увеличил в армията на САЩ през 2021 г., показват новоразкрити данни.

Диагнозите на миокардит, форма на възпаление на сърцето, са скочили със 130,5% през 2021 г. в сравнение със средното от 2016 до 2020 г., сочат данни на Defense Medical Epidemiology Database (DMED).

Данните бяха представени от американския сенатор Рон Джонсън, който ги е получил от вътрешен източник.

Миокардитът е сериозно състояние, което може да доведе до смърт.

Ваксините срещу Ковид-19 могат да причинят миокардит, признаха научни изследвания. Здравните власти и производителите на ваксини отричаха да има опасност, а после я признаха, като уточниха, че рискът е много малък и краткосрочен и подобни случаи са редки.

Ковид-19 също може да причини миокардит, въпреки че някои експерти твърдят, че данните за това са по-малко.

Данните показват и скокове в случаите на белодробна емболия (41,2%), дисфункция на яйчниците (38,2%) и „усложнения и недобре дефинирани описания на сърдечни заболявания“ (37,7%).

Сенатор Джонсън нарече скока в диагнозите „притеснителен“.

Пентагонът и Агенцията за здравеопазване на отбраната, която управлява базата данни на DMED, не са отговорили на исканията за коментар, отбелязва Epoch Times.

Разлика в процентите

Новоразкритите данни също показват по-големи увеличения, отколкото Пентагонът съобщи по-рано.

Военните, например, твърдяха, че процентът на белодробна емболия се е увеличил само с 25,4% през 2021 г.

След като данните бяха оповестени публично, военните заявиха, че увеличенията не са правилни, тъй като някои диагнози в годините 2016 до 2020 не са били преброени.

Подценяването произтича от „сгрешени“ данни, заявиха военните пред сенатор Рон Джонсън в писмо от 2022 г. Проблемът е бил решен в началото на 2022 г., заявиха служители. Те дадоха на Джонсън списък с процентни увеличения от 15 диагнози на 15 февруари 2022 г.

Новоразкритите данни обаче показват по-високи увеличения, отколкото са докладвани в този списък.

Заболяванията на нервната система са се увеличили с 9,5% през 2021 г. в сравнение с 5,7%, посочени от Пентагона. Хипертонията се е увеличила с 12,6%, а не с 1,9%. Ракът на тестисите се е увеличил с 16,3%, а не с 3%.

Други проценти са по-ниски от отчетените от Пентагона. Женското безплодие, например, е отчетено от длъжностните лица като нарастващо през 2021 г. с 13,2%. Но новите данни показват увеличение от 4,3 процента.

„Източник от Министерството на отбраната предостави на офиса ми данни от DMED, които показаха различни процентни промени в сравнение с това, което Министерството на отбраната предостави миналата година“, пише Джонсън, най-високопоставеният републиканец в подкомисията по разследванията на Сената, в писмо от 21 март до министъра на отбраната Лойд Остин.

„Остава неясно как Министерството на отбраната е изчислило процентните промени за тези специфични регистрирани диагнози, след като се твърди, че проблемът с данните от DMED е бил фиксиран. Освен това, последните данни ot лицата, подаващи сигнали за нередности, подчертани по-горе, повдигат допълнителни въпроси защо процентните промени на разобличителите се различават от процентните промени на Департамента по отбрана, ако източникът на данни за двете изчисления е DMED „, добави той.

Сенатор Джонсън помоли секретарят по отбрана на САЩ Лойд Остин да даде отговори до 4 април.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.