Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ дават $150 000 за „обучение“ на български журналисти как да отразяват Русия

Държавният департамент на САЩ финансира програма, която да обучи български журналисти как да отразяват Русия. Програмата на стойност $150 000 трябва да започне през октомври. Това става ясно от публикувано обявление в регистъра на федералните договори и поръчки на САЩ. Продължителността на обучението е от шест месеца до една година.

„Държавният департамент на САЩ чрез американското посолство в София обявява открит конкурс за организации, които да подадат заявления за изпълнение на програма за насърчаване на развитието на независими медии в България чрез обучение на журналисти и студенти по журналистика“, пише в обявлението за конкурса. Събирането на документи е приключило преди месец.

Целта на програмата е да „засили журналистическата устойчивост срещу руската дезинформация и манипулация в България. Грантополучателят ще провежда обучения и семинари за журналисти и студенти по журналистика от цяла България, включително влиятелни регионални журналисти извън столицата за откриване и защита срещу руска дезинформация в сферите на традиционните и онлайн медиите. Целта на тези обучения е да помогнат на журналистите да идентифицират и проверят фактите на потока от дезинформация, идваща от руски източници, пише в обявленето.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.