Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ доставят през България „убийците на танкове“ „Брадли“ на Украйна

САЩ доставят на Украйна през България „убийците на танкове“ – бронираните машини „Брадли“, показва видео, публикувано в социалната мрежа Twitter. Гръцките медии също проследиха трансфера на американски бойни машини за Киев, като потвърдиха, че маршрутът преминава през България. С репортажи от пристанище Александруполис медиите съобщават за трансфер на американски бойни машини „Брадли“, които за първи път се предоставят на Киев.

На гръцкото пристанище те се прехвърлят от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша преминава през България.

Бронираните машини „Брадли“ разполагат с ефективни противотанкови оръдия, поради което са известни с прозвището „убийци на танкове“. Те ще осигурят значително повишаване на бойната способност на украинските сухопътни сили. За разлика от по-ранните M113 „Брадли“ са въоръжени с мощно 25 мм оръдие и противотанкови системи TOW.

„Съединените щати разполагат с много бронирани превозни средства „Брадли“, въпреки че някои от тях са остарели и се нуждаят от модернизация, така че запасите не са проблем“, каза Марк Канчиан, бивш анализатор на бюджета за отбрана на Белия дом, който сега работи в Център за стратегически и международни изследвания, цитиран от Bulgarian Military.

Канчиан добави, че ще отнеме няколко месеца, преди Украйна да може да разположи тези машини на фронта, тъй като екипажите и обслужващият персонал трябва първо да бъдат обучени. „Брадли“ е повече от достоен съперник за руските бойни машини на пехотата и техните танкове Т-72“, каза Дейвид Пъркинс, пенсиониран американски генерал и ветеран от войната в Ирак.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.