Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ иззеха паспорта на Скот Ритър преди полет за Русия

Бившият морски пехотинец и оръжеен инспектор на ООН Скот Ритър съобщи, че Държавният департамент на САЩ е конфискувал паспорта му.

Ритър е щял да пътува за Русия за Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF), когато е бил свален от самолет, който е трябвало да излети от Ню Йорк за Истанбул, и документите му са били конфискувани.

„Качвах се на самолета. Трима полицаи ме дръпнаха настрани. Взеха ми паспорта. На въпроса: „Защо“, казаха: „Заповеди на Държавния департамент“. Те нямаха повече информация за мен“, каза Ритър. „Свалиха багажа ми от самолета, след което ме ескортираха от летището. Запазиха ми паспорта.“

Ритър е бивш офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ, който по-късно е служил като оръжеен инспектор на САЩ и ООН в Ирак. Той често коментира международната сигурност, военните въпроси, Русия и Близкия Изток, както и контрола върху оръжията и неразпространението им.

За последно той посети Русия през януари, като пътува до Чечня, Москва и Санкт Петербург. Скот Ритър многократно е критикувал политиката на САЩ и публикува свой филм за Украйна и Зеленски, който беше изтрит от Ютюб.

Още по темата: Скот Ритър: България, вие сте колониален поданик на САЩ (ВИДЕО) 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

3 COMMENTS

 1. Демокрацията в действие. Демокрацията, свободата и човешките права са само красиви думи и фрази зад които аспенският клуб прокарва своите диктаторски планове.

  • Демокрация означава управляват нашите хора* и ние имаме контрол над държавата. Заплаха за демокрацията означава, нашите хора нямат достатъчно поддръжка. Диктатура означава, нямаме никакъв контрол върху тази страна.

   *Сорос, НПО=ЦРУ и др.

 2. Абсолютно точно! „Демократизирането“ на една държава се осъществява от НПО-тата и чуждите агенти. Има редица стъпки и си имат ред до постигане на желания резултат – овладяване на държавата. Ако някоя от стъпките се провали се пристъпва към следващата.
  1. Подкупване на управляващите.
  2. Организиране на платени протести с цел упражняване на натиск върху управляващите.
  3. Налагане на икономически санции с цел дестабилизиране на икономиката.
  4. Създаване и субсидиране политически партии на „опозиционни лидери“, които да обещават светло бъдеще и по-добра икономическа среда.
  5. Преврат.
  6. Ако всичи останали стъпки се провалят идва време за ВОЙНА.
  7. Инсталиране на послушно „демократично“ правителство след приключване на военните действия.

  След успешното овладяване на държавата, всички природни богатства се заграбват. Заграбват се също енергетика, телекомуникациите, водостабдяването и т.н. Овладява се образованието и се променят учебни програми, променят се учебници и намаляват се средствата за образование. Овладяват се медиите, които да представят само удобната гледна точка и ръсят удобна пропагадна от сутрин до вечер. Резултатът е бедно население превърнато в лесно управляема объркана маса, която непрекъснато бива разделяна и настройвана сама срещу себе си. Звучи ли познато?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.