Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ не могат да спасят ЕС от енергийна криза: Financial Times

САЩ не са в състояние да облекчат енергийната криза в ЕС чрез увеличаване на доставките си на нефт и газ, съобщи британският вестник Financial Times, позовавайки се на изпълнителните директори на компании за добив на шистов газ.

„Не е като САЩ да могат да изпомпят повече. Продукцията ни е това, което е. Не идва спасителен план, нито от страната на петрола, нито от страната на газа“, каза Уил ВанЛо, ръководителят на групата за дялово участие Quantum Energy Partners, един от най-големите инвеститори в добива на шистов газ.

Европа се бори с нарастващия недостиг на енергия, опитвайки се да осигури нови източници на доставки, за да не зависи от Русия. Анализаторите се опасяват, че предстоящото ембарго на ЕС върху руския петрол ще качи цените до нови рекордни върхове. Според Международната агенция по енергетика продажбите на нефт от Русия биха могли да паднат с почти 20 %, когато ембаргото на ЕС влезе в пълна сила, което е огромна загуба за световния пазар, тъй като Русия е един от най-големите износители на петрол в света. През последните няколко месеца Европа увеличи покупките на нефт и втечнен природен газ  от САЩ, но според ръководителите в бранша не могат да направят много повече.

„Не добавяме (сондажни) платформи и не виждам никой друг да добавя платформи“, каза Скот Шефилд, изпълнителният директор на Pioneer Natural Resources, един от най-големите производители на петрол в САЩ, съобши Financial Times. Според изданието общият брой на оперативните нефтени платформи в САЩ не е нараснал от седмици, докато производителността на работещите е спаднала.

Освен това въпреки неотдавнашните призиви на Вашингтон шистовата индустрия да покачи производството до по-ниски цени  у дома, експертите казват, че е малко вероятно инвеститорите да го позволят.

„Инвеститорите по принцип не искат компании за добив на шистов газ да преследват модел на растеж. Капиталовата наличност е изключително ограничена“, заяви Бен Dell, главният изпълнителен директор на групата за дялово участие Киммеридж Енерджи. С други думи, няма начин да сте сигурни, че цените ще останат достатъчно високи, за да компенсират разходите за пробиване на нови кладенци, отбелязва Financial Times.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. I must thank you for the efforts youve put in writing this blog. I am hoping to view the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal website now ;)

  2. The more you play, SLOTthe more fun The more you spin, the more chances you have to enter free spins in an auto style. You have to spin the PG SLOT slots only.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.