Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ пращат специален пратеник у нас за борба с „дезинформацията“

Специалният пратеник и координатор на Глобалния център за ангажираност на САЩ Джеймс П. Рубин ще посети страната ни през настоящата седмица, става ясно от съобщение на Държавния департамент.

Рубин ще пътува от 28 май до 3 юни, като в това време той ще бъде в Братислава, София и Брюксел.

В Братислава специалният пратеник ще присъства на форума GLOBSEC 2023, за да подобри координацията на регионалната сигурност, посочват от Държавния департамент.

На всяка спирка Рубин ще се среща с представители на местното правителство и ЕС, както и с представители на гражданското общество, за да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията.

Той ще обсъди текущите опити на Русия и други участници, които разпространяват дезинформация, за да подкопаят демокрацията и националната сигурност, и как нашите нации могат колективно да противодействат на заплахите в информационното пространство, посочват още от САЩ.

В началото на май Джеймс Рубин и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се срещнаха във Вашингтон, където подписаха меморандум между двете държави за стратегическо партньорство в борбата с дезинформацията, което ще позволи на двете държави интензивно сътрудничество „в противодействието на манипулирането на информация и борба с дезинформацията“, предаде БТА.

Още по темата: Програма на Държавния департамент на САЩ: Българите са „медийно неграмотни“ и трябва да бъдат обучени на какво да вярват

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.