Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 20 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ пратиха военен самолет за идентифициране на ядрени взривове и радиация в Гърция

Военен самолет WC-135R Constant Phoenix на ВВС на САЩ кацна в американската военновъздушна база „Суда бей“ на остров Крит в Гърция. Именно от тази база американските разузнавателни дронове RQ-4B Global Hawk и самолетите RC-135W Rivet Joint патрулират в района на Черно море.

WC -135 Constant Phoenix е самолет със специално предназначение,  използван от ВВС на САЩ. Мисията му е да събира проби от атмосферата с цел откриване и идентифициране на ядрени експлозии и радиация.

Това необичайно посещение на американския самолет съвпада с медийната кампания на Киев през последната седмица, че е възможен ядрен удар. Хората се призовават да се запасят с йод чрез разяснителна кампания в украинските медии.

Зеленски обвини руските сили, че са минирали АЕЦ „Запорожие“, която е под руски контрол, и искат да я взривят, за да спрат украинската контраофанзива.

Русия отрече тези обвинения и също обвини Киев, че подготвя провокация с изтичане на радиация, за което да обвини руските сили.

Междувременно двама американски сенатор внесеоха резолюция, която предвижда НАТО да влезе във войната в Украйна в случай на ядрен удар или инцидент в ядрено съоръжение в Украйна, защото изтеклата радиация би застрашила съседните държави от НАТО.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм и колегата му от Демократическата партия – сенатор Ричард Блументал, обясниха, че резолюцията ще даде право за директно влизане във войната срещу Русия на страните-членки на алианса.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.