16.8 C
София
сряда, 6 юли, 2022

САЩ разрешават трансакции с руски банки по енергийни сделки

- Реклама -spot_imgspot_img

САЩ ще позволят някои свързани с енергията трансакции със „Сбербанк“, „ВТБ“, „Алфа банк“ (Alfa Bank) и някои други руски институции да продължат до 5 декември, информира американското министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

Службата за контрол на чуждестранните активи към финансовото министерство съобщи, че удължава срока на общия лиценз за трансакции с финансови институции, включително Руската централна банка, „Совкомбанк“, „Внешекономбанк“ и други.

САЩ забраниха вноса на руски изкопаеми горива и наложиха наказателни санкции на страната заради инвазията й в Украйна. Вашингтон разреши банковите трансакции за руски петрол и газ за европейските страни да продължат, за да им даде време да преминат от руска енергия към алтернативни източници на гориво и електроенергия.

ЕС зависи от Русия, един от най-големите световни износители на енергия, за около 40 на сто от природния си газ и 27 на сто от вноса на петрол. Този месец блокът се споразумя за частично ембарго върху руския петрол и петролни продукти.

- Реклама -spot_imgspot_img
Източник:Ройтерс
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here