Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

САЩ ще поискат Украйна вече да плаща за американските оръжия

Украйна в крайна сметка трябва да плати за някои от оръжията, които получава от САЩ, заяви помощник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите на международната сигурност Селест Валандер пред Конгреса във вторник.

На изслушване в комисията по бюджетните кредити на Камарата на представителите конгресменът Майкъл Гарсия (републиканец от Калифорния) заяви, че ще бъде важно САЩ да инициират чуждестранни военни продажби за Украйна, вместо да предоставят на Киев оръжие безплатно, твърдейки, че „ще се извърви дълъг път с американските данъкоплатци“.

Валандер отговори, че макар украинците всъщност сами да са купили някои оръжия, те „не са направили никакви големи поръчки от американски компании“.

„Те нямат този мащаб на способностите в бюджета си в момента. Но е добра идея да да ги прехвърлим, за да започнат собствено планиране на разходите за отбрана, както и всичко останало, което ще направим, за да ги подкрепим“, каза тя.

От началото на конфликта в Украйна преди повече от година САЩ са поели ангажимент за повече от 31,7 милиарда долара помощ за сигурност в подкрепа на Киев, включително танкове M1 Ейбрамс, стотици артилерийски оръдия и хиляди зенитни системи.

Докато президентът на САЩ Джо Байдън обеща да подкрепи Украйна „толкова дълго, колкото е необходимо“, тази позиция се сблъска с известна опозиция, особено от Републиканската партия. По-рано този месец група конгресмени от Републиканската партия представиха резолюция, призоваваща Вашингтон да „прекрати военната и финансовата си помощ за Украйна“, като същевременно призова „всички страни да постигнат мирно споразумение“.

В края на миналата година републиканците внесоха резолюция, оглавявана от конгресмена Марджъри Тейлър Грийн, призоваваща за одит на американската помощ за Украйна. Тя обаче претърпя поражение в Камарата на представителите и беше отхвърлена.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.